+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 5. Sınıf Matematik Testleri (Cevap Anahtarlı)

  1. #1
    Britney <3 ThorHemsworth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıt
    Jul 2011
    Mesajlar
    13.364
    Üye Puanı
    14292

    Standart 5. Sınıf Matematik Testleri (Cevap Anahtarlı)

    5. Sınıf Matematik Testi Soru ve Cevapları, 5. Sınıf Test Çöz Matematik
    1. 100 metreyi 10 saniyede koşan bir atletin hızı saatte kaç km dir?
    A. 36
    B. 60
    C. 150
    D. 360

    2. Beş sayının aritmetik ortalaması 300’dür. Bunlardan üçünün aritmetik ortalaması 178 ise diğer iki sayının aritmetik ortalaması kaçtır?

    A. 326
    B. 483
    C. 648
    D. 966

    3. Aşağıdaki sayı dizisinde kuralı bozan sayı hangisidir? 2-5-10-19-37-75

    A. 5
    B. 10
    C. 19
    D. 37

    4. Bursa’dan Manisa’ya giden bir yolcu otobüsü, 4 saat 20 dakika yol gittikten sonra 35 dakika mola veriyor. Tekrar yola çıktıktan 3 saat 25 dakika sonra 25 dakika daha mola vererek, 1 saat daha yol gidiyor ve Manisa’ya saat 18.40 ta varıyor. Bu otobüs Bursa’dan saat kaçta yola çıkmıştır?

    A. 9.45
    B. 8.55
    C. 9.15
    D. 8.45

    5. 563 639 sayısında “3” rakamlarını 4 artırırsak sayı kaç artar?

    A. 4400
    B. 440
    C. 40400
    D. 4040

    6. 14.02.2008 tarihinden 40 gün sonraki tarih aşağıdakilerden hangisidir?

    A. 21.03.2008
    B. 22.03.2008
    C. 23.03.2008
    D. 24.03.2008
    E. 25.03.2008

    7. 2 katının 5 eksiğinin 6 fazlasının 9 a bölümü olan 5 olan sayı kaçtır?

    A. 38
    B. 22
    C. 19
    D. 57

    8. Tabanı 8 cm olan bir parelal kenarı alanı 72 cmkare oladuğuna göre yükseliği kaçtir?

    A. 11
    B. 10
    C. 9
    D. 8

    9. “On milyon bin on” okunuşu verilen sayının rakamla yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

    A. 10 100 010
    B. 10 001 010
    C. 10 010 010
    D. 10 000 110

    10. Ardışık üç tek sayının toplamı 81’dir. Bunlardan en küçüğü kaçtır?

    A. 23
    B. 25
    C. 27
    D. 29

    11. İki sayıdan biri diğerinin 3 katından 5 fazladır. Toplamları 69 olduğuna göre, büyük sayı kaçtır?

    A. 53
    B. 16
    C. 28
    D. 76

    12. A 2 B
    x 3 8
    ........................
    1 0 0 8
    + 3 7 8 .
    .......................
    4 C 8 8
    Yukardaki çarpma işlemine göre A+B+C kaçtır?

    A. 10
    B. 14
    C. 19
    D. 21

    12. Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisinde verilmeyen sayı en büyüktür?

    A. 456 + ? = 1016
    B. 485 + ? = 755
    C. 323 + ? = 1003
    D. 861 + ? = 1337

    13. Bir çiftlikte 12 tavuk kümesi, her kümeste 103 tane tavuk olduğuna göre bu çiftlikte kaç tavuk ayağı vardır?

    A. 2005
    B. 2400
    C. 2575
    D. 2472

    14. Aşağıdaki verilen işlemlerden hangisi yanlıştır?

    A. 101x1000=10 100
    B. 202x101= 20 604
    C. 304x100 = 30 400
    D. 400x1111= 444 400

    Cevap Anahtarı
    1-D, 2-A, 3-C, 4-B, 5-D, 6-E, 7-B, 8-C, 9-B, 10-B, 11-A, 12-B, 13-D, 14-A



  2. #2
    rakasa09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıt
    Sep 2011
    Mekanım
    Zeytinburnu / İstanbul
    Mesajlar
    311
    Üye Puanı
    281

    Standart

    hepsini cevap anahtarından baktım



  3. #3
    boşluk

    Angry sinirliyim

    2012 yılında görülen konular yok ayrıca hiçbir sene 5.sınıfta bu konuların olmadığı kesin. hiç cevaplı 5.sınıf testi bulamadım



  4. #4
    Meraklı

    Standart

    Bu soruların birkaçı yanlış.



  5. #5
    Deidara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıt
    Apr 2011
    Mekanım
    Samsun
    Yaş
    16
    Mesajlar
    3.377
    Üye Puanı
    2367

    Standart

    cevap anahtarlarını alsam yeter :P



  6. #6

    Kayıt
    Dec 2014
    Mesajlar
    1
    Üye Puanı
    26

    Standart

    Burda daha çok soru var ben hep ordan çözüyorum. [Linkleri Sadece Üyeler Görebilir. 10 Saniyede Üye Ol]



+ Konu Cevaplama Paneli

Popüler Aramalar:

5.sınıf matematik testi çöz cevap anahtarlı

biltest 5 sınıf matematik cevap anahtarı

5.sınıf cevap anahtarlı matematik testleri5.sınıf matematik testleri cevap anahtarlı5.sınıf matematik testleri çöz cevap anahtarlı5. sınıf biltest cevap anahtarı matematik5.sınıf matematik test ve cevaplarıbiltest 5 sınıf cevap anahtarıbiltest cevap anahtarı 5.sınıf5.sınıf cevap anahtarlı testleryhs-ddc_bdw w w test okul 5.sinif matematik cevap anahttp://www.cnfantr.net/f405/5-sinif-matematik-testleri-cevap-anahtarli-60651.htmlwww.biltest.net cevap anahtarı5.sınıf biltest cevaplarıbiltest 5 sınıf matematik cevapları5.sınıf matematik biltest cevapları5 sınıf türkçe biltest cevap anahtarıbiltest 5 sınıf matematik 22. test cevap anahtarı5 sınıf testleri cevap anahtarlı

Konu Etiketleri

Bu Konuyu Alttaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz!

Bu Konuyu Alttaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz!

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
çorlu emlak

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0